torstai 25. maaliskuuta 2010

Pääsiäisjuttuja

Meillä kotikotona alkaa olla jo pääsiäistä ilmassa :) Oli kiva yllätys, kun tänään kotin tullessani huomasin äitini laittaneen jo ohraruohotkin kasvamaan. Meillä ei siis laiteta pääsiäisenä enää nykyisin rairuohoa, vaan tuota ohraruohoa, kun se on jotenkin kivemman näköistä eikä sellaista nopeasti lakastuvaa niin kuin rairuoho on.



Tykkään tosi paljon tuosta Marimekon Kukkura-nimisestä kankaasta, joka näky tuossa ruohoastioiden alla. Taisimme muistaakseni vuosi sitten ostaa tuota kangasta juurikin näin pääsiäisen aikaan ja äiti ompeli siitä sitten uuden pääsiäisliinan. Tuota kangasta on saatavan myös muissa väreissä, mutta tuo keltasävyinen on ihanan keväinen :)



Ajattelimme tänä viikonloppuna viettää vähän sellaista pre-pääsiäistä ja laittaa ehkä jotain lammasruokaakin jo, kun viikon päästä olenkin sitten reissussa. Saa nähdä, tuleeko sunnuntaina virpojia oven taakse, ehkä äitin kummityttö käy :)



Onneksi täällä päin ei juurikaan kierrä niitä trulleiksi tai noidiksi pukeutuneita lapsia, en jotenkin tykkää siitä tavasta yhtään! Noidista tulee mieleeni enemmänkin negatiivisia asioita, kuin "tuore terve tuleva vuosi". Ja muutenkin tuntuu, että siihen pajunoksaan on liimattu ehkä yksi silkkipaperisuikale ja sitten ollaankin vain sen palkkion perässä. Pääsiäismunatkin tuntuvat kallistuvan vuosi vuodelta, kun noita kauppojen hintoja katselee. Vaikka täytyy kyllä myöntää, että kyllähän sitä tuli itsekin nuorempana aina veljen kanssa vertailtua kumpi sai enemmän rahaa tai pääsiäismunia, mutta onneksi mummi ja ukki olivat aina aika tasapuolisia noitten palkkojen antamisessa :D Meillä ei ollut tapana virpoa kuin omat vanhemmat ja isovanhemmat :)


Mämmiroveesta on enää pohjat jäljellä, nyyh! Mämmi on niin parasta, että hamstraan sitä aina pääsiäisen aikaan pakastimeen monta rovetta ja syön sitten kesällä niitä pois :D Tämän pääsiäisen ensimmäiset mämmithän muuten ostin jo viime elokuussa, kun bongasin sitä Siwan (!) hyllystä silloin :D

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oi miten ihanaa, minäkin istutin ihan oikeita kukkia ekaa kertaa tänä vuonna ja yllätyin: ne oikeasti kasvavat :D Ihana nähdä se kasvun ihme.

Ihanan lämpöisän näköistä teillä kotikotona, juuri niinkuin pitäöäkin <3

Ansku kirjoitti...

Hei huippua, mullakin kävi mielessä, että jos istuttaisin pääsiäisruohot huomenna. Siemenet ovat kylläkin vuoden vanhoja, koska ostin ne jo viime vuonna, mutta unohdin ne sitten kaapin pohjalle. Oops! Katsotaan kasvaako vanhoista siemenistä tipuille viidakko vai multainen räme...

Mä en ole koskaan maistanut mämmiä, onko se oikeasti hyvää? Musta tuntuu, että se maistuu ihan jauholle.

Ann kirjoitti...

silkkis: Siussahan on sitten ilmiselvää viherpeukalon vikaa! :) Kohta pitäisi taas vaihtaa kukkiin mullat, äiti olikin jättänyt multapussin tuohon aika vihjailevasti..

Ansku: Tuskinpa ne siemenet menee vuodessa miksikään, eli etköhän siekin saa pääsiäiseksi hyvät viheriöt ;) Niin ja mämmi on ihanaa! :) Ei liian makeaa ja sellaista rukiisen makuista. Niin ja siinä on vieläpä enemmän ravintokuituja kuin ruisleivässä, suosittelen! ;)

Nonnulan Jonna kirjoitti...

Mämmi on niin parasta! :) Oletko koskaan kokeillut syödä mämmiä Vanilla-kastikkeen kanssa? Se on yhdistelmä toimii tosi hyvin!

elina kirjoitti...

mä en tykkää mämmistä sitten yhtään:D
se on varmaan yksiä eniten mielipiteitä jakavia ruokia, mitä vaan on olemassa;)

meilläkin kylvetään aina ohraa, pitäis muuten muistaa istuttaa!!

Ann kirjoitti...

Nonnu: Mämmi on kyllä tosi hyvää vaniljakastikkeenkin kanssa! :) Ainut vaan, että silloin ainakin minulla tulee syötyä ennemminkin "vaniljakastiketta mämmillä" kuin "mämmiä vaniljakastikkeella" ;)

elina: Totta! Oikeastaan itsekin taidan tuntea vain ihmisiä, jotka joko rakastavat mämmistä tai sitten eivät voi ollenkaan sietää sitä.