tiistai 2. maaliskuuta 2010

Herkuton maaliskuu

Jep, ei rimmaa, mutta ajattelin viettää tämän vuotisen Herkuttoman Huhtikuuni jo kuukauden etuajassa. Olen nimittäin lähdössä huhtikuussa viikoksi Lontooseen, enkä halua olla silloin herkuttomalla!

Olen pitänyt Herkutonta Huhtikuuta muistaakseni kolmena edellisenä vuonna. Tänä vuonna olen päättänyt olla koko vuoden karkkilakossa, mikä helpottaa vähän tätä herkutontakin - ei tule niin kovaa pudotusta... Nyt ehdoton no-no on kaikille makeille herkuille ja suolaisetkin pyrin pitämään pannassa mahdollisimman pitkälle. Herkuiksi tulee usein miellettyä vain kaikki makea, mutta todellisuudessa suolaiset voi olla jopa pahempia. Moni on ihmetellyt, miksi minun tarvitsee pitää herkutonta, koska herkkujen syöntiä harrastan tavallisestikin tosi vähän. Se on ihan totta, mutta ainainen naposteluni ärsyttää itseäni! En esimerkiksi syö välttämättä jotain kakkua jos sitä on kahvipöydässä, mutta huhhuh miten hyvältä se maistuukin jääkaapista pieninä muruina napsittuna! Ja kohta huomaankin syöneeni sitä enemmän kuin yhden palan verran :D Mutta yleisesti ottaen, en todellakaan kannata tällaisia totaalikieltäytymisiä, koska olen omalla kohdallanikin joutunut huomaamaan miten äärimmäisen ei-toivottuja seurauksia niillä voi olla. Tämä herkuton on vain sellainen perinne, josta haluan pitää kiinni. Sitäpaitsi herkuttoman aikana tulee kiinnitettyä paljon enemmän huomiota säännölliseen syömisrytmiin ja terveelliseen perusruokaan :)
herkuttoman aikana näitä tulee varmasti menemään vielä entistäkin enemmän

Meillä on muutenkin kotona syöty aina tosi terveellisesti, mutta myös osattu herkutella silloin kun sen aika on. Silti haluan vaalia jo tuon muutaman vuoden ikäistä perinnettäni viettämällä kuukauden ilman mitään herkkuja. Ainakaan näin kolmen päivän jälkeen ei ole ottanut koville. Kun ei osta kotiin mitään herkkuja, niin eihän niitä sitten tule syötyäkään! Kotonakotona himo etenkin makeaan sen sijaan voi iskeä, kun meillä on yleensä aina pakastimessa jotain vierasvaraksi. Mutta onneksi siellä on myös superfoodeja, joihin ollaan äidin kanssa hurahdettu ihan kokonaan :)

Tänään myös suunniteltiin miun kuntosaliohjaajanakin toimivan serkun kanssa miulle saliohjelmaa. Pakko saada vähän jäntevyyttä kroppaan, ja haluan tehdä sen päämäärätietosesti enkä niin, että käyn sillon tällön salilla heiluttelemassa punttia ja toista. Saliohjelmasta kirjoittelen myöhemmin, kunhan se on päässyt testaukseen :)

Ei kommentteja: