perjantai 16. huhtikuuta 2010

Oxford

Torstaipäivän pyhitimme Oxfordin reissulle :) Esitin ennen matkaamme toiveen, että haluaisin käydä jossain pienessä maalaiskylässä ja suunnittelimmekin visiittiä Shereen. Kohteemme muuttui kuitenkin Oxfordiin ja valinta oli parempi kuin hyvä! Oxfordin tunnelma oli selvästi rauhallisempi kuin Lontoon, mutta se oli kuitenkin tosi eloisa kaupunki opiskelijoineen, turisteineen ja kauppoineen. Maalaismaisemia taas näimme junan ikkunasta, jolla matkustimme Lontoosta Oxfordiin ja takaisin. Harmi, että junan ikkunat olivat niin likaiset, etten edes viitsinyt yrittää ottaa kuvia niistä lumoavista maisemista hevosineen ja lampaineen :( Tässä kuitenkin taas aikamoinen kuvapläjäys päivästämme, mutta mielestäni etenkin tässä tapauksessa kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)

Tykkäsin Oxfordin maisemasta, taloista ja arkkitehtuurista ylipäätään tosi paljon:







Oxfordin yliopiston päärakennuksen hoodeilta (ei oikein tuo Joensuun yliopiston punatiilikasa vedä vertoja ;)) :







Kuvia Oxford Castlen kukkulalta:





Oxfordissa oli paljon mielenkiintoisia patsaita ja rakennuksissa oli tosi paljon kaikkia kivoja pieniä yksityiskohtia, tässä vain joitakin niistä:







Loppuun vielä kuva ihanasta Postaman-Pat -autosta ja meistä turisteista ;)



Suositeen kylä jokaiselle Lontooseen tai sen lähiseuduille reissaajalle tuollaista päivän visiittiä Oxfordiin! Matka ei ollut pitkä ja Oxfordin tunnelma kannattaa kokea :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wow mitä kuvia!

Ihania nähtävyyksiä, kaunista luontoa ja toi Big ben oli vaan aikas hieno. Ja samoin se pimeässä valaistu maailmanpyörä.

Tuo vartija on niin hieno. On se hauskaa miten erilaisia maat ovat keskenään, se on yksi matkailun parhaista puolista.

elina kirjoitti...

AIvan ihanan näköstä tuo arkkitehtuuri! Itse kiinnitän kanssa huomiota heti taloihin, johtuen ehkä osittain siitä, ettei täällä suomessa oo mitään KOVIN hienoja taloja :-(.
Mutta mutta, pakko päästä käymään! Maybe one day...

Ann kirjoitti...

silkkis: Yritän aina kuvailla matkoilla tosi paljon, nautin siitä ihan suunnattomasti ja kuvien avulla on aina niin mukava muistella matkaa jälkeen päin :) Ja hei voit vain kuvitella miten paljon upeemman näköisiä nuo kaikki oli vielä "livenä" nähtynä!

elina: Totta tosiaan.. Suomessa tuntuu olevan suurimmaksi osaksi vain sellasta 70-luvulla rakennettua betoniviidakkoa. Tai sitten silmä on jo niin tottunut, että ei osaa erottaa niitä helmiä sieltä joukosta. Toivotaan, että pääset käymään Oxfordissa joskus, on nimittäin näkemisen arvoinen paikka! :)

Ansku kirjoitti...

Rakstuin tuohon neljänneksi ylimpään kuvaan tuosta pikkusillasta! Ja tuo ensimmäinen kukkula kuva on niin upea!