perjantai 23. huhtikuuta 2010

Nam, mikä misu!

Ai miksikö tuntuu hiukan ristiriitaiselta tehdä tällainen postaus eilisen postauksen jälkeen?! ;) Ihan sama, tämä tiramisu oli niin namnam, että pakkohan sitä oli tulla hehkuttamaan tänne bloginkin puolelle :)

Aamulla satoi vuorotellen vettä, räntää ja rakeita ja kun ei se aurinko millään halunnut tulla esille niin ajattelin, että jollainhan tätä päivää on piristettävä. Leipominen on aina toimiva keino, eikä se tälläkään kertaa pettänyt! Etenkin, kun lopputulos oli vähintään odotustenmukainen ellei jopa parempikin :) Ruokablogeja selailtuani päädyin tiramisuun, koska olen jo pidemmän aikaa halunnut oppia tekemään sitä - edellinen kerta oli nimittäin aikamoinen fail...

Vatkaa 3 keltuaista ja 3dl tomusokeria vaahdoksi

Lisää vaahtoon 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa (itse laitoin 200g tuorejuustoa ja 200g mascarponea), 1,5dl ranskankermaa ja 4rkl mantelilikööriä (itse laitoin konjakkia, en tiedä miten paha etikettivirhe tuo on, mutta ei se ainakaan makua pilannut ;))

Vaahdota 2dl kermaa (käytin Flora Vispiä)

Vaahdota 3 valkuaista




Lisää kerma- ja valkuaisvaahto kevyesti nostellen keltuais-tomusokeri-ranskankerma-tuorejuusto -seokseen

Kostuta 20 Savoiardinkeksiä kahvi (1,5dl)-mantelilikööri eli minun tapauksessani tässäkin kohtaa konjakki (3rkl) -yhdistelmällä

Nosta puolet kekseistä tarjoiluastian pohjalle (ignooratkaa tuo keksien ruma asettelu, ympyrä oli minulle liian vaikea muoto ;))

Nosta puolet täytteestä keksien päälle

Lisää täytteen päälle toinen kerros keksejä

Ja toinen kerros täytettä (lasinen tarjoiluastia olisi ollut kivempi, jotta kakun kerrokset olisivat näkyneet, mutta meillä ei valitettavasti ollut mitään tarpeeksi isoa)

Anna kakun maustua viileässä 6-12 tuntia ja siivilöi tarjolle tuotaessa pinnalle reilu kerros tummaa sokeritonta kaakaojauhetta...

...eli anna houkutukselle periksi ja käy tiramisun kimppuun jo parin tunnin kuluttua ja unohda vielä se kaakaojauhekin! ;) Älä myöskään unohda maistella täytettä säännöllisin väliajoin tiramisua valmistaessasi. On myös hyvin suositeltavaa maistella, että minkälaisia keksejä nuo Savioardit oikein ovatkaan. Ja tärkeimpänä: konjakkinaukku tai pari valmistusvaiheessa takaa sen, että lopputulos on mitä parhain! ;)

3 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Näyttää herkulliselta!

Anonyymi kirjoitti...

Nami! Herkulta näyttää!
Taidat olla aikamoinen keittiötyttö. Itseäni saa kauhan tai kaulimen varteen vain pakosta, vihaan keittiöhommia :D Onneki mies pitää ruoanlaitosta ja osaa homman. Minö pesen mielummin vessoja :D

Uskomattoman monta kulhoa omistat, pistin mekrille. Meillä on ehkä yksi, ja sekin lapsuudenkodistani peritty :D

Ann kirjoitti...

Ansku: Omasta mielestäni tuo ulkonäkö ei ollut niinkään houkutteleva, mutta onneksi maku pelasti kaiken! ;)

silkkis: Joo keittiössä vihdyn kyllä! :) Voidaan tehdä vaihtarit ja tuun tekemään siulle keittiöhommia ja sie voit tulla pesemään miun vessan ;) Ja tuo kulhojen määrä johtuu siitä, että oon itekin tällä hetkellä kotikotona - ei niitä omassa kodissa noin paljoa olekaan :)