torstai 3. kesäkuuta 2010

Kuivaa kamaa

Lämmitimme eilen illalla leivinuuniamme, joten suuntasin tänä aamuna nokkospuskaan heti herättyäni. Näin kevään ja alkukesän myötä on taas kasvanut innostukseni käyttää hyväksi kaikkea luonnosta löytyvää ja nokkoset ovat mitä parhainta superfoodia! Leivinuunin jälkilämpöä on hyvä käyttää nokkostenkin kuivaamiseen - sähköä säästyy kun ei tarvitse lämmittää sähköuunia ja kuivuminen käy nopeasti :) Liian kuumaan uuniin niin nokkosia kuin mitään muutakaan kuivattavaa en kuitenkaan suosittele laittamaan.. Nimimerkillä muutama kärähtänyt omppuviipalepellillinen viime syksyltä :D



Isken nokkoset aina tuohon leivinpaperilla suojatulle uunipellille ihan tuollaisena sattumanvaraisena kasana sen kummemmin niitä järjestelemättä. Näin alkukesästä nokkosten varsiakin voi vielä hyödyntää, joten lehtiäkään ei tarvitse riipiä erikseen irti. So simply!


Siinä sama "kasa" kuivumisen jälkeen. Aikamoinen hävikki ehkä? Tänään uuni oli niin lämmin, ettei tuohon kuivumisposessiin mennyt kuin kolmisen tuntia.


Kammoan koskea noihin kuiviinkaan nokkosiin vaikka ne eivät enää edes polta! Nuo poltinkarvat ovat mielestäni uunin jälkeenkin vielä tosi viheliään näköisiä.

 

Seuraavaksi näytin nokkosille hieman tehosekoitinta, jolla hienonsin ne jauheeksi, melkein kuin "pölyksi". Aivastus on taattu, jos tuota rupeaa tuoksuttelemaan!


Tuossa on sitten kaikki mitä tuosta nokkossatsista sain! Nyt etenkin huomaa kuinka suuri hävikki on kuivatessa. Ja jos tuosta kuvasta ei saa selvää, niin jauhetta on tuolla astian pohjalla noin puoli senttiä :D



Lopuksi kippasin jauhetut nokkoset lasipurkkiin edellisen satsin seuraksi. Tuosta sitä on helppo lusikoida vaikkapa jugurtin sekaan, suosittelen! :)

(Pahoittelen, että kuvien koko vaihtelee, mutta en jaksanut enää ruveta tappelemaan tämän Bloggerin kanssa, kun tämä netin nopeus täällä tosiaan on mitä on.. Ihan niin kuin vain vertailun vuoksi taas: tämän postauksen kuvien lataamiseen meni seitsemän tuntia :D)

3 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oi oi, en ookkaa ikinä kuullu nokkosista jogurtissa:-) Pitääpä joskus kokeilla!

-Elina, joka ei jaksanu kirjautua sisään:-D-
(http://acupofelina.blogspot.com)

Anonyymi kirjoitti...

Oho, mitä tää tämmönen on? :D Kuivattuja nokkosia mausteena, miltä se mahtaa maistua? :)

Johanna kirjoitti...

Kuulostaa aika kivalta.
:D
Täytyis kokeilla...